Skip to content

Ebavõrdne abielu ehk lambamaksapasteet tilliga

Ebavõrdne abielu – nii kirjeldas tilliga kaunistet lambamaksapasteeti lugupeet gastronoomiaguru gospodin Demjanov Võrumaa Kutsehariduskeskuse toidupärandi tootearenduse koolituse pidulikul lõpetamisel. Till sattus kaunistuseks pooljuhuslikult, aga kriitikule kümme punkti laheda kujundliku mõtlemise eest!
Toon siinkohal ära pasteedi retsepti. Ärge siis tilli lisage, see on täiesti no-no!

Lambamaksapasteet
Ühe kena lamba maks
Mõned sibulad
Päris mitu küünt küüslauku
Põltsamaa Tõmmut
Porgandit
Musti ploome
Soola
Pipart
Võid
Tubli sorts konjakit

Pruunista maks võis; samal ajal prae sibul, küüslauk ja porgand. Lisa sibul, küüslauk ja porgand pruunistatud maksale, hauta Põltsamaa Tõmmus, kuni porgand on peaaegu pehme. Lisa ploomid, hauta veel natuke. Aja segu läbi hakklihamasina; maitsesta soola, pipra, või ja konjakiga. Sega hästi läbi ja pane külmkappi maitsestuma.
Anna lauale rukkileival, rõstsaial või miks ka mitte odrajahukaraskiga.
Mõnus ja maalähedane!