Skip to content

Soome-ugri filmifestival FUFF kolib Sänna Kultuurimõisa

6846619t1hdbd6

Rahvusvaheline soome-ugri filmifestival, mis on neli aastat toimunud Tsiistre linamuuseumis Võrumaal, leiab 2018. aasta suvel aset Sänna Kultuurimõisas. Selle puhul palume laupäeval 16. septembril kell 16 kõiki Sänna kultuurimõisa, et uus festivalipaik pidulikult sisse pühitseda. Oodatud on nii Võrumaa inimesed kui ka filmisõbrad mujalt, ja eriti need, kes FUFFi Hooandja kampaanias osalesid. Uue koha sisseõnnistamiseks viime läbi iidse rituaali looduses, millega täname oma toetajaid Hooandjas. Igal hooandjal on võimalus Sännasse endast väike märk maha jätta.

Festivali peakorraldaja Edina Csüllogi sõnul on tegemist märgilise tähisega FUFFi nelja-aastases ajaloos. „See on meie jaoks väga oluline moment, kuna alustame koostööd Sännaga, mis loodetavasti kujuneb pikaks ja viljakaks,“ selgitas Csüllög. „Samuti on praegu käimas festivali sisulise kontseptsiooni reformimine, seega võib öelda, et oleme muutuste tuules ja 2018. aasta festival saab kindlasti olema natuke teistsugune.“ Festivali üks korraldajatest, linamuuseumi perenaine Kristina Remmel soovib festivalile edu ja tuult tiibadesse: „Neli aastat FUFFi eestvedamist on olnud põnev teekond. Soovin festivalile rõõmsat meelt ja loomingulist sädet!“

Pärast pidulikku rituaali sööme koos traditsioonilist Ungari suppi, mille Edina eluva tule peal valmis keedab; joome kuuma teed ja sööme küpsiseid. Ühisele lauale võib kaasa võtta kooke, pirukaid, värskeid aiasaadusi või midagi muud, mida hing ihaldab.
Üritus on tasuta.

FUFF on soome-ugri väikerahvaste filmikultuurile keskenduv festival, mida on alates 2014. aastast peetud Võrumaal Tsiistre linamuuseumis. Sel aastal oli festivali kavas üle 20 linateose ning üritust külastas rohkem kui 200 inimest. FUFFi patroon on soome-ugri kultuuri hoidja Kauksi Ülle.